RaspberryPi – OpenELEC Subtitles aren’t appearing

OpenELEC logo

 

I’ve updated to OpenELEC r12055 and noticed two things:

  • 1080p is now an upscale from 720p;
  • Subtitles aren’t appearing in 720p or 1080p.

I personally prefer to use 720p as the image quality is better, in the menus.
To fix the subtitles issue change to 720p, play a video and then pause it. Go to Settings->System->Video->Video Calibration . You’ll notice although you’re on 720p it will say 1920×1080. Correct the subtitle position and it’s done.
As a more simpler fix you can adjust subtitles position to Bottom of video.

4 Comments

Filed under Tech

4 responses to “RaspberryPi – OpenELEC Subtitles aren’t appearing

  1. Joao

    boas Tiago,

    A build 12080 o wifi(RTL8192CU) não está a funcionar.

    A resolução de 720p que tens é só dos menus?Não do sistema todo.

    mas depois corre o filme na sua resolução nativa? se for 1080p corre 1080p.

    abraços,
    João

  2. Tenta usar a 12086.

    a resolução de 720p é apenas de navegação nos menus.

    Mesmo que o vídeo seja 720p, ele está a fazer scaling para 1080p.

    • João

      tenho de testar um nova build.

      já testaste filmes formato m2ts, o RPI fica-se liga o filme mas n faz render de nada, não bloqueia mas não emite nenhum som ou video.

      testei no entanto no meu MAC e corre na boa, julgo que é umas questão de specs (ram ou buffer).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s